• slider01
  Alleen het beste voor uw hond!
 • slider02
  In hoogte verstelbare bad en trimtafel.
 • slider03
  Modern en ergonomisch ingerichte trimsalon.
 • slider04
  Hygiëne staat voorop.
 • slider05
  Hondenregels.

Weetjes

Hoe zit het met honden in de zomer en in de winter?
Scheer mijn hond maar lekker kort, want het is zo warm en dat vind ik zielig! Maar wat de meeste mensen vergeten is, dat de vacht van de hond zowel beschermt voor de kou maar ook voor de warmte. Dus laat niet zo vlug je hond lekker kort scheren, want ook honden kunnen verbranden door de zon!! In de winter zou u de vacht wat langer kunnen laten.

Kan ook een kortharige hond terecht in een trimsalon?
Ja, de meeste mensen denken dat kortharige honden niet naar een trimsalon kunnen. Maar wat denk je als deze honden in de rui gaan of zelfs het gehele jaar door ruien, ook hierin kan de trimsalon een uitkomst bieden, zodat de kortharige honden eerder door de ruiperiode komen en dus minder haren verliezen.

Het uitknijpen van anaalklieren.
Anaalklieren moeten alleen bij problemen worden leeg gedrukt, dus niet uit routine. Omdat je het probleem kunt verergeren door de klieren zelf uit te drukken. De klier wordt gestimuleerd en krijgt dan het seintje om weer volop anaalklier-secretum te gaan produceren en het kan zo een chronisch probleem worden. Het komt wel eens voor dat de vloeistof in de anaalklier erg dik is geworden en niet eenvoudig te verwijderen is. Dit kan dan zeer pijnlijk zijn voor uw huisdier. Wanneer de anaalklieren ontstoken zijn, zal de dierenarts uw dier een medicijnenkuur voorschrijven. Bij sommige dieren helpt het leegdrukken van de kliertjes maar heel kort. Na enkele weken zijn ze weer vol en beginnen de problemen opnieuw.

Redenen om uw hond te borstelen.
Wat de frequentie is, hangt erg af van de vachtsoort en het type. Er kan gesteld worden, dat de hond gemiddeld een tot drie maal per week geborsteld of gekamd moet worden. Hierbij is op te merken, dat deze borstelbeurt ook bedoeld is om een aantal andere doelen te dienen dan alleen het verzorgen van de vacht.
 • Verwijderen van dood haar en vuil.
 • Massage van de huid.
 • Verdeling van talg over de hele haar.
 • Controle op wondjes, bultjes, parasieten, e.d.
 • Mens-dier relatie versterken.
De verzorging begint al van pup af aan.
U kunt uw pup niet vroeg genoeg laten wennen aan het borstelen en laten kennismaken met de trimsalon. Dus ook bij een nieuwe pup, adviseer ik u graag hoe u de pup het beste kunt verzorgen.

Trimtechnieken

Voor bijna iedere hond is een regelmatig bezoek aan de trimsalon aan te raden. Wat houdt trimmen nu eigenlijk in?

Lees meer...

Vachtsoorten

Welke vachtsoort heeft mijn hond en hoe vaak moet deze getrimd worden?

Lees meer...

Weetjes

Wat voor een kapsel in de zomer en in de winter? Kan een kortharige hond ook naar een trimsalon? Anaalklieren uitknijpen? Mijn hond borstelen, waarom?

Lees meer...

Eerste puppy bezoek

Uw eerste  bezoek met uw puppy in de salon is een spannende ervaring, wat moet u weten?

Lees meer...

Belangrijke aanwijzingen

Wat u moet weten bij een bezoek aan de trimsalon.

Lees meer...

Prijslijst

Wat kost een bezoek aan onze trimsalon? Dit hangt af van de grootte van de hond en de vachtconditie.

Lees meer...

©2018 Hondentrimsalon Styling4dogs